Köket i trädgården

Trädgårdsmöbler har vi skrivit en del om men av någon anledning har vi missat det här med grillning och utomhusmatlagning trots att det är så viktigt för många. När solen tittar fram och vädret tillåter, ja då föredrar många av oss att äta och laga vår mat utomhus. Möbler för att sitta och äta i har vi behandlat en hel del men det krävs ju grill, stekplattor och sådant för att verkligen kunna få till köttet eller fisken eller grönsakerna eller vadhelst det är man ska tillaga. En billig engångsgrill kan man ta med sig till stranden, men hemma ska man definitivt ha lite mer exklusiva grejor, även om ett helt utomhuskök kanske är lite väl ambitiöst för de flesta.

Inspiration!

Men även om ett utomhuskök kanske är lite mycket så vill vi ändå passa på att tipsa om en utmärkt artikel hos Byggahus.se, ”10 idéer till ditt utomhuskök”. Flera väldigt spännande bilder och inspirerande idéer så att det riktigt kliar i fingrarna – jag vill också bygga ett utomhuskök! Tyvärr är det ju inte alla som har en realistisk möjlighet att göra det. I ärlighetens namn, de mest extrema utomhusköken känns också som lite väl mycket. En av sakerna med att laga och äta mat utomhus är ju att det är lite enklare och rustikare. Det gäller att hitta en lagom bra nivå där utomhuskänslan bevaras utan att man står där med en engångsgrill där korven antingen blir svartgrillad eller rå inuti!

Experimentera!

På tal om korv: det går att grilla annat än korv och hamburgare. Jo, vi vet, det kan låta lite extremt men är faktiskt helt sant! Även här vill vi lämna ett tips i form av salsa med grillad majs. Det är inte vi själva som kommit på det utan äran går till Ulrika Brydling, och en av de bästa sakerna med receptet är att det är väldigt enkelt och inte kräver så avancerad utrustning, även om det kan bli lite svårt med en väldigt enkel grill av engångstyp. Om dun inte blir lite hungrig och sugen på att grilla när du ser videon och läser receptet… ja då kanske grillande inte är någonting för dig, och det är helt ok!

Skär!

Dessutom vill vi lyfta fram ytterligare en sak som krävs för att kunna laga mat utomhus på bästa sätt: bra knivar och andra redskap. Det går inte att överskatta vikten av bra knivar för att kunna laga mat och eftersom mycket av det som tillagas utomhus kräver mycket skärande så är behovet extra stort, liksom givetvis också behovet av bra underlag i form av skärbrädor. Själv vill jag rekommendera Kocken & Bagaren, jag köper mina köksknivar här, och kan intyga att det är hög kvalitet i kombination med bra priser. En riktig kock vill givetvis ha en kniv för varje tillfälle, men som glad amatör kanske man inte behöver en full uppsättning. Men 4-6 olika sorters knivar är ett krav. I alla fall för den som vill kunna imponera vid grillen under sommarens alla grillfester!

Det här inlägget postades i Bloggen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *