Leverantörer av trädgårdsprodukter

Växter

Det finns flera olika leverantörer av plantor och fröer att välja mellan. Det finns även möjlighet att köpa via nätet numera. Men växter är kanske inte något som lämpar sig speciellt väl för internethandel. Man ska nog helst åka till ett växthus, så att man verkligen vet vad det är man köper. Att sedan välja rätt kräver också viss kunskap om enskilda växter. Och vet man inte vad som utmärker en bra växt, så finns det rikligt med information på nätet om snart sagt varenda planta. Vad gäller fröer är det dock annorlunda, och på nätet kan man även hitta mer ovanliga varianter. Lite sökning för att försäkra sig om att företaget håller vad det lovar, och det är bara att beställa.

Utemöbler

Att köpa utemöbler görs med fördel på nätet. Priskonkurrensen är där stor, och man kommer inte att ha några problem med att hitta samma varor som i den lokala utemöbelsförsäljaren, fast billigare. Det gäller då bara att försäkra sig om att leverantören verkligen håller vad hon lovar. Precis som med fröer kommer dock en snabb sökning på nätet att ge svar. Är de pålitliga, och är möblerna så bra som de verkar? Att nämna en viss specifik leverantör är dock lite vanskligt. Det hela beror lite på vad för sorts möbler man har, och olika leverantörer är bra på lite olika saker. Men att köpa utemöbler är inte ett äktenskap, man måste inte vara trogen livet ut.

Redskap

Minst lika viktigt som växter och utemöbler är redskapen. Det spelar ingen roll om man har en aldrig så grön tumme. Om man inte har bra redskap, så blir slutresultatet lidande. Vad för redskap man behöver, och därmed vilken leverantör man ska välja, beror på vilken typ av trädgård man har och vilka växter som finns där. Att köpa i butik har fördelen att man kan ”känna” på redskapen, se om de ligger bra i handen och så vidare. Vilka redskap som passar kan vara ganska så individuellt. På nätet kommer du dock att hitta bättre priser och större urval. Vet du precis vad du vill ha så är nätet (oftast) att föredra.